Tweede leerjaar

Tweede, Derde

Op woensdag 12 februari schonken we even extra aandacht aan het klimaat. 's Morgens speelden we een één tegen allen waarbij de spelletjes in het teken stonden van de dikketruiendag (water overbrengen met een beker, zoveel mogelijk kledij dragen, een fietsparcours afleggen,...). Even later knutselden we een mooie voederbol door gebruik te maken van een appel, appelsien, pindakaas en vogelzaad. 

Dit alles kon in het fijne gezelschap van het derde leerjaar.

Geplaatst: 06/03/2020
Tweede

Vandaag konden we ervaren hoe een dagje in het rusthuis eraan toegaat. We kregen een rondleiding door het gebouw en speelden spelletjes met de bewoners. Wat was het fijn om het enthousiasme bij onze kinderen maar ook de vreugde bij de oudere mensen te zien.

Geplaatst: 06/03/2020
Tweede

De laatste dag voor de kerstvakantie vierden we feest in ons tweede leerjaar. Dit deden we met een heleboel lekkers, leuke muziek en gezellig samen zijn. 

Dankjewel aan alle ouders,... om ons van al dat lekkers te voorzien!

Geplaatst: 06/03/2020
Tweede

In dit thema van wo maakten we kennis met alles wat te maken had met licht en donker. 

Zo speelden we tikkertje door gebruik te maken van onze schaduw, we maakten een mooi schaduwspel tijdens een les muzische vorming, juf Tinneke leerde ons allerlei zaken bij over schaduwkunst en we maakten kennis met verschillende energiebronnen.

Geplaatst: 06/03/2020
Tweede

Op vrijdag 6 december kregen we hoog bezoek. Sinterklaas en zwarte piet kwamen langs op onze school. De gekte startte al van 's morgens vroeg. Toen bleek dat hij niet met de luchtballon maar met de traktor kwam. Ook de zwarte pieten hadden 's nachts hun best gedaan om de leerkrachten en leerlingen beet te nemen. Zo hadden we zelfs moeite om aan onze klassen te geraken. We eindigden de dag met een leuk geschenkje van Sinterklaas en zwarte piet.

Geplaatst: 06/03/2020
Eerste, Tweede, Derde
Aantal reacties: 1
Geplaatst: 15/11/2019
Tweede

Tijdens onze eerste muzische namiddag met juf Tinneke konden we met behulp van Pipi Langkous onze drama-skills aan elkaar tonen.

Geplaatst: 03/10/2019
Tweede

Ondanks het woeste weer zijn wij er toch in geslaagd de Moervelde onveilig te maken. Dit tijdens onze ontdekking van verschillende actieve spelen.

Geplaatst: 03/10/2019
Tweede

Tijdens onze eerste week maakten wij kennis met onze nieuwe juf/meester en gingen we op verkenning in onze nieuwe klas en school.

Aantal reacties: 2
Geplaatst: 03/10/2019