Derde leerjaar

Derde

Hey lieve (b)engels van het derde,

 

We kregen de afgelopen weken enkele foto's van klasgenootjes doorgestuurd en deze willen we jullie zeker niet weerhouden.

 

Laura bakte zo lekkere koekjes, Matice en Mila zijn hard aan het werken geweest, Mila genoot ook enorm van de praatbox.

Ook Matteo heeft lekker gebakken, overheerlijke pannenkoeken!

We zien ook popjes op wandel van Robbe en Matteo.

Lowie liet zich dan weer van zijn creatieve kant zien met een mooi stukje piano!

 

We missen jullie!

Geplaatst: 26/04/2020
Derde

Na enkele weken zonder contact vonden we het de ideale gelegenheid om eens met de kindjes van onze klas kort te vertellen over wat ze reeds gedaan hebben.

 

Het was een leuke en aangename babbel!

 

 

Geplaatst: 20/04/2020
Tweede, Derde

Op woensdag 12 februari schonken we even extra aandacht aan het klimaat. 's Morgens speelden we een één tegen allen waarbij de spelletjes in het teken stonden van de dikketruiendag (water overbrengen met een beker, zoveel mogelijk kledij dragen, een fietsparcours afleggen,...). Even later knutselden we een mooie voederbol door gebruik te maken van een appel, appelsien, pindakaas en vogelzaad. 

Dit alles kon in het fijne gezelschap van het derde leerjaar.

Geplaatst: 06/03/2020
Derde

Vandaag was een spannende dag voor onze klas, in de namiddag kwamen de grootouders namelijk op bezoek.

Eerst antwoordden ze op de vele vragen van onze leerlingen over hoe het vroeger was op school, thuis, wat ze aten, ... Blij waren ze om te horen dat de juffen en meesters toch niet meer zo streng waren als vroeger.

Nadien was er nog even tijd om met z'n allen leuke gezelschapsspelletjes te spelen.

 

Het was genieten voor zowel jong als nog jonger :)

Aantal reacties: 1
Geplaatst: 04/02/2020
Derde

Hoe leuk is het om met schaduwen te werken!  Schaduwen tekenen of schaduwen maken met onze handen.  Het was supergezellig om in het donker met onze zaklampen te werken.

Geplaatst: 08/12/2019
Derde

Jaja, de kinderen waren weer braaf geweest!  En dan komt de Sint naar onze school.  

Blije gezichtjes!  De Sint bracht ons nieuwe voetbalgoalen, een grote spiegel én beebots om te leren programmeren.  Dankjewel lieve Sinterklaas!

Geplaatst: 08/12/2019
Derde

Als jullie denken dat er in het derde alleen maar toneel wordt gespeeld, op uitstap wordt gegaan of andere leuke dingen, dan hebben jullie het mis :)

 

Er wordt natuurlijk ook heel hard gewerkt, en geen betere moment om hier foto's van te nemen dan op rode  neuzen-dag, want al die rode kindjes geven een leuke foto!

 

Het rekenen was trouwens voor iedereen een eitje, wat een slimme kinderen!

 

Geplaatst: 01/12/2019
Eerste, Tweede, Derde
Aantal reacties: 1
Geplaatst: 15/11/2019
Derde

Vandaag deden we vertrouwensspelletjes om goed te kunnen samenwerken.  Nadien deden we ook nog tableau vivant.  Dat is een menselijk schilderij.  De kinderen hebben genoten en heel goed samen gewerkt!  Tof!

Geplaatst: 12/11/2019
Derde

Vrijdag fietsten we naar het park van Lier om er te leren over de herfst, de bomen en de verschillen tussen een park en een bos.  In kleine groepjes deden we verschillende opdrachtjes.  

De mooie dieren, de vijver én het bruggetje vonden de kinderen prachtig.

Na het flinke samenwerken rond de opdrachten, mochten ze nog even spelen in de speeltuin als beloning.

Geplaatst: 12/11/2019
Derde

De laatste dag voor de vakantie gebeurde er iets ergs in het derde leerjaar, er was een moord gepleegd, alleen wisten we niet juist wie het was, waar het gebeurde en met welk wapen...

De leerlingen gingen vol enthousiasme aan de slag om dit raadsel op te lossen en deden dit fantastisch, ieder groepje kwam tot het juiste resultaat dankzij uitmuntend samenwerken!

 

Geplaatst: 28/10/2019
Derde

Vandaag was een bijzondere dag!  De kinderen beleefden vandaag een schooldag van 100 jaar geleden. We speelden spelletjes van vroeger, kregen les zoals vroeger, ... en ondervonden ook de straffen van vroeger (maar dit was natuurlijk even voor de foto, want de kinderen waren SUPERflink!) .

We kregen ook bezoek van de vroegere directeur van onze school: meester de Pooter.  Wij kennen hem beter als 'de vokke van Elf'.  Hij kwam vertellen hoe het vroeger was op onze school.  Superbedankt!  Het was heel leerrijk.

Aantal reacties: 3
Geplaatst: 03/10/2019
Derde

Gisteren zijn we begonnen met de getallen tot 1000.  We leerden tellen tot 1000, maar ondervonden dat tellen per 1 wel heel lang duurde.  Daarom maakten de kinderen groepjes van 5 of van 10 of van 50 en telden dan zo de hoeveelheden.  Knap gedaan!!!

Geplaatst: 01/10/2019
Derde
Geplaatst: 28/09/2019
Derde

Het weer zat niet mee, maar toch hebben we heel erg genoten op onze sportdag!  Gelukkig konden we alle activiteiten binnen doen.  

Supertrots op deze sportieve en enthousiaste klas!

Geplaatst: 28/09/2019
Derde
Geplaatst: 28/09/2019